Foredragsholdere

Disse var foredragsholdere på Østfoldkonferansen 2017:

Monica Mæland                

Portrettbilder av ledergruppa, politikerne og kommunikasjonsrådgiverne.Monica Mæland (H) har vært næringsminister i Erna Solbergs regjering siden 2013. Før det var hun byrådsleder i Bergen i ti år. Hun har tidligere jobbet som advokat med egen praksis.

Til Østfoldkonferansen kom Mæland blant annet for å snakke om hvordan regjeringen gjennom sin nærings- og innovasjonspolitikk legger til rette for verdiskapning, næringsutvikling og konkurransekraft i et lavutslippssamfunn.

Foto: Regjeringen.no

 

Idar Kreutzer

Finans Norge Stine Charlotte Neverdal 90033112 stine.neverdal@fno.no Finans Norge Stine Charlotte Neverdal 90033112 Stine.neverdal@fno

Idar Kreutzer er administrerende direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012, og er styreleder i Posten Norge, Flyktninghjelpen og Aschehoug Forlag. I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

 Foto: Finans Norge

 

Frederic Hauge

svart-hvitt-frederic_hauge_hjemmeside

Frederic Hauge grunnla Bellona som tjueåring i 1986. Gjennom faglig arbeid, juridiske søksmål og ikke-voldelig aktivisme har Bellona forandret nordmenns syn på miljøvern. Miljøstiftelsens arbeid har ført til konkrete endringer i miljøpolitikk og bevissthet blant både politiske ledere og bedriftsledere, både i Norge og internasjonalt. Hauge ble I 2007 valgt til viseformann i den Europeiske Kommisjons Teknologiplattform for CO2-håndtering (ZEP), og ble samme år kåret til «Hero Of The Environment» av TIME Magazine. Våren 2009 ble han utnevnt til medlem i Steering Committee i EUs teknologiplattform for biobrensel (EBTP).

Foto: Dag Thorenfeldt

 

 Erling Dokk Holm

svart-hvitt-erling-dokk-holmErling Dokk Holm har doktorgrad fra Arkitekt- og designhøyskolen og har arbeidet og publisert på områder som forbrukersososiologi, politisk teori, byplanlegging og arkitektur. Hans forskning de siste årene har kretset rundt spørsmål om urban vekst og byers sosiale, økonomiske og kulturelle liv. Erling Dokk Holm har tidligere vært ansatt i Norsk Form, og har sittet i flere statlige utvalg og råd. Han  er en hyppig foredragsholder for næringsliv og offentlig sektor, og er spaltist i Dagens Næringsliv.

Foto: Høyskolen i Kristiania

Loveleen Rihel Brenna

svarthvitt-loveleen-hjemmeside-nyLoveleen Rihel Brenna er forretningsutvikler og grunnleggeren av Seema, et firma som har spesialisert seg på mangfoldsledelse. Rhiel Brenna har jobbet flere år i barnevernet, og var leder av Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) fra 2004 til 2012.

Hun ledet også Kvinnepanelet for Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet, og Brenna-utvalget for Kunnskapsdepartementet. Hun har skrevet sju bøker, og er en etterspurt kurs- og foredragsholder. I 2013 fikk hun prisen som Norges tøffeste kvinne av Sanitetskvinnene og P2s lyttere. Samme år fikk hun også Fritt Ords honnørpris. 

 Foto: Seema.no

 

Dieter Hirdes

svarthvittdieter-hirdesDieter Hirdes er en av gründerne bak Smart Innovation Østfold. Han leder selskapets forsknings- og innovasjonsavdeling som siden 2009 har initiert og deltatt i over 20 F&I prosjekter med et samlet budsjett på 47M€. Hirdes er koordinator for Horizon 2020 EU prosjektene EMPOWER og INVADE og er medlem i EU Kommisjonens Advisory Group on Energy.

Foto: Smart Inovation Østfold

Inger Solberg

svarthvttinger-solberg-hoyoppl-foto-agnete-brunInger Solberg leder  divisjon Bærekraft i Innovasjon Norge. Solberg ledet Innovasjon Norges avdeling for landbruk og sjømat i flere år, og har bred erfaring fra næringslivet. Hun har vært administrerende direktør i Norgården og bransjeorganisasjonen Kjøtt – og Fjørfebransjens Landsforbund. Solberg har også flere års erfaring fra SND, en av forgjengerne til Innovasjon Norge.

Foto: Innovasjon Norge

 

Terje Pettersen

svart-hvitt-terje-p

Terje Pettersen har jobbet som kommuneplanlegger i Moss siden 2008. Han har bakgrunn fra blant annet regionrådet i Mosseregionen, Østfold fylkeskommune og Mijøverndepartementet. Terje Pettersen er utdannet landskapsarkitekt.

Foto: Privat
 

Ole Jakob Ottestad

ole-jacob-otterstad150Ole Jakob Ottestad er daglig leder i Halden bedriften IPCO. Han er sivilingeniør og har arbeidet med løsninger innen telekom i hele sin yrkeskarriere. Ottestad er aktiv i Haldens IT miljø og har blant annet vært leder av Halden IT forum i flere år. I IPCO arbeider Ottestad med å utvikle og levere gode telefoni løsninger som leveres til hele verden.

Foto: IPCO
 

Olav Rommetveit

Ãstfold Energi, portretter desember 2014

Olav Rommetveit (46) er administrerende direktør i Zephyr AS. Han er sivilingeniør og Master i teknologiledelse fra NTH. Zephyr er eiet av Østfold Energi (50 %) og Buskerudselskapene Vardar og Glitre Energi. Zephyr utvikler, bygger og drifter vindkraftverk for eierne og internasjonale investorer.

Foto: Østfold Energi

Tommy Fredriksen

Kalnes Energisentral - februar 2013

Tommy Fredriksen (62) er strategidirektør i Østfold Energi AS. Han er sivilingeniør fra NTH og MBA i strategisk ledelse fra NHH.  Østfold Energi, som eies av fylkeskommunen og 13 Østfoldkommuner, produserer fornybar energi i form av vannkraft, vindkraft og fjernvarme.

Foto: Østfold Energi

 

Arild Bjørn Hansen

arild-bjorn150

Arild Bjørn Hansen er Administrerende direktør i SpareBank 1 Østfold Akershus som er den største selvstendige sparebanken i fylket. Han har hatt jobben som administrerende siden august 2013, og før det var han viseadministrerende direktør i SpareBank 1 Østfold Akershus og administrerende banksjef i Halden Sparebank. Arild Bjørn Hansen har også tidligere arbeidet i Bergen kommune, DnB og Nordea. Han har  en MBA-Siviløkonom fra University of Stirling 1992.

Foto: Sparebank 1

Terese Troy Pedersen

terese-troy-pedersen150

Administrerende direktør i Fredrikstad Energi MARKED.
Leder selskapet Smart Energi som har tatt føringen på smarte og grønne energiløsninger til privatmarkedet i Norge. Vant prisen «Årets lokale klimatiltak» på Zerokonferansen  i 2015 for «Hvaler Solpark».

Foto: Fredrikstad Energi

 

Alf Martin Ulven

alfulvensmall-150Alf Martin Ulven er eiendomsinvestor, og daglig leder i Kristiania Eiendomsforvaltning AS. Han er også lokalpolitiker for Høyre i Aremark kommunestyre.  

Foto: Aremark Høyre

Thomas Slangsvold

thomas-slagsvold150Thomas Slangsvold er seniorrådgiver og EU-koordinator i forskningsavdelingen ved Høgskolen i Sørøst Norge (fra 2010). Prosjektleder for EU-nettverk Viken (fra 2015). Har doktorgrad i molekylærbiologi fra Universitet i Oslo (-2002) og har arbeidet som forsker ved Institutt for kreftforskning ved Radiumhospitalet.

 Foto: Privat

 

 

 

Bernt Reitan Jenssen

bernt-reitan-jensen150Bernt Reitan Jenssen er administrerende direktør for Ruter AS.

Han har tidligere jobbet i blant andre Oslo Sporveier, Posten Norge og Hartmark Consultant.

Foto: Ruter AS 

 

Sindre Martinsen-Evje

ordforersindremartinsenevje150Sindre Martinsen-Evje (Ap) er ordfører i Sarpsborg kommune.

Foto: Sarpsborg kommune

 

 

 

Jon-Ivar Nygård

ordforer-jon-ivar-nygard-150x200 Jon-Ivar Nygård (Ap) er ordfører i Fredrikstad kommune. 

Foto: Fredrikstad kommune

 

 

Tage Pettersen

tage_pettersen_ordfoerer_i_moss_kommune150Tage Pettersen (H) er ordfører i Moss kommune, og leder av Klima Østfold.

Foto: Moss kommune

 

Grete Ruud          

Portrett, Distriktsredaktør Nrk Østfold, DDIV Distrikt

Grete Ruud er distriktsredaktør i NRK Østfold. Hun har tidligere jobbet i VG, hvor hun arbeidet i nesten 18 år. Hun har tidligere jobbet for blant annet Forbrukerrapporten, ukebladet KK og Hamar Arbeiderblad.  

Foto: Ole Kaland/NRK  

 

Karianne Braathen

toresbildeavmeg150Karianne Braathen er politisk redaktør i Drammens Tidende, en avis hun har lang fartstid fra. Hun har tidligere jobbet som redaksjonsjef i Egmont, og har skrevet flere bøker. Hun har høyere utdanning i journalistikk og ledelse. 

Foto: Drammens Tidende

Erling Omvik

erling-omvik150

Pensjonert, mangeårig ansvarlig redaktør i Fredriksstad Blad.

Foto: Litteraturhuset i Fredrikstad

Morten Fredriksen

morten-fredriksen150

Morten Fredriksen er administrerende direktør i Fredriksborg AS. Fredriksborg er en av Østfolds største private eiendomsaktører, og selskapet har prosjekter over hele fylket. Fredriksen er en ivrig samfunnsdebattant i Fredrikstad, og har vist seg som en sterk forkjemper for moderne og urban byutvikling. Fredriksen er siviløkonom fra NHH.

Foto: Fredriksborg 

Guro Nereng

zero-portretter-ea-0180-guro-150

Guro Nereng er koordinator for Klima Østfold – et samarbeid om klimatiltak mellom Østfold-kommuner, Østfold fylkeskommune og Fylkesmannen i Østfold. Nereng har bakgrunn fra miljøstiftelsene Bellona og ZERO, samt fra Østfoldforskning. Hun er utdannet industridesigner fra NTNU.

Foto: ZERO

Siv Henriette Jacobsen

sivjac150Siv Henriette Jacobsen (Ap) er fylkesvaraordfører i Østfold fylkeskommune.

Foto: Østfold fylkeskommune

 

Erik-André Hvidsten

Pressebilde Erik-André Hvidsten høst 2012 (foto Erik FauklandErik-André Hvidsten er en sanger, skuespiller og artist med teater og scener i hele Norden som sitt arbeidsområde. Som skuespiller har han stått på store scener og spilt hovedroller i Norge, Sverige og Finland – og det i store musikal- og teateroppsetninger.

Erik-André Hvidsten er konferansier på Østfoldkonferansen 2017.

Foto: Erik Faukland

Roy Freddy Andersen

royfa150Roy Freddy Andersen er informasjonsjef i Østfold fylkeskommune.

Foto: Østfold fylkeskommune