Foredragsholdere

Torbjørn Røe Isaksen

Torbjørn Røe Isaksen har vært næringsminister i Erna Solbergs siden januar 2018, og var før det kunnskapsminister siden 2013. Han var innvalgt på Stortinget fra Telemark fra 2009 til 2017.

Foto: Mette Garmann

Silvija Seres

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor med doktorgrad fra Oxford University. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley og strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, samt tjenesteutvikling i Microsoft.

Foto: silvijaseres.com

 

 

Göran Roos

Göran Roos er daglig leder av Roos & Partners, et Londonbasert konsulentselskap. Han er også tilnyttet Handelshøyskolen BI der han er Industrial Professor i strategi og internasjonalisering.Han er blant annet blitt kåret til en av de 13 mest innflytelsesrike tenkerne i det 21. århundre ved den spanske forretningsjournalen «Direccion y Progreso».

 

 

Torun Degnes

Torun Degnes er daglig leder i næringsklyngen SAMS (Sustainable Autonomous Mobility Systems Norway) og selvstendig innovasjonsrådgiver gjennom sitt selskap Dedinu i Moss. Torun har over 20 års erfaring fra ulike roller innen innovasjon-, teknologi- og forretningsutvikling. Hun er medlem av investeringskomiteen til Østfold Follo Nyskapingsfond og styringsgruppen for næringsutviklingsprosjektet i Mosseregionen.

Solveig Egeland

Solveig er kulturrådgiver i Borg bispedømme og har lang erfaring innen prosjektledelse i kunst, arkitektur og kultur. Hun er mest kjent for sitt kunst og miljøprosjekt OceanHope som har engasjert mange og fått oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Egeland er utdannet arealplanlegger fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og cand. mag. Solveig leder nå Håpets katedral og har også det kunstneriske ansvaret.

 

Luca Pennesi

Luca Pennesi bor i Moss, hvor han produserer Norges første italienske vin – Pennesi Cantine Norvegesi. Familen har produsert vin i generasjoner, og nå fører Pennesi arven videre fra sine lokaler midt i Moss sentrum.  Druene kommer fra det berømte området Teverina i Italia. Her er det perfekte forhold for drueproduksjon og den høye kvaliteten på druene gir grunnlag for å lage høykvalitets DOC-viner som er blant Italias mest prestisjetunge.

 

Morten Sollerud

Morten Sollerud er leder i Norilia. Norilia er et heleid datterselskap til Nortura som har ansvar for salg og verdiskapning på plussproduktene fra kjøttindustrien.

Fredrik Torjusen

Fredrik Torjusen

Fredrik Torjusen er oppdragsansvarlig og teamleder i Cap gemini Fredrikstad. Han forteller om hvordan ulike interessenter kan skape verdier gjennom mulighetene som ligger i plattformøkonomien, og hvordan vi gjennom endringer også kan oppnå økt konkurransekraft.

 

Elena Rosnes

Elena Rosnes er koordinator for Kompetanseforum Østfold. Kompetanseforum Østfold jobber for å sikre at utdanningsinstitusjonene i Østfold tilbyr utdanningen som næringslivet i Østfold etterspør.

 

Knut Johansen

Knut H. H. Johansen er CEO og gründer av eSmart Systems. Han har grunnlagt og ledet flere selskaper, inkludert Navita Systems, OM Technology Energy Systems (i dag NASDAQ) og Hand-El Skandinavia. Johansen har mer enn 20 års erfaring i å utvikle og lede nyskapende IT-selskaper til det globale energimarkedet. Han var også initiativtaker og driver bak etableringen av NCE Smart Energy Markets i Halden, hvor han i dag er styreleder.

Nina Solli

Nina Solli er regiondirektør NHO Viken Oslo. Før det var hun regiondirektør i NHO Oslo og Akershus, noen hun har vært siden 2011. Hun er utdannet sivilmarkedsfører ved Norges Markedshøyskole, i tillegg har hun tatt Master of Managementprogram i kommunikasjon, psykologi og ledelse. Solli har jobbet i kommunikasjonsbransjen, og hatt ansvar for store og profilerte prosjekter i NHO, som Småtinget, Female Future, og to av NHOs profilerte Årskonferanser Kunnskapslandet Norge og Velferdsfellen.

Göran Nylund

Göran Nylund jobber som forsker ved Institutt for marine vitenskaper ved Göteborgs universitet, med arbeidsplass på Tjärnö marine laboratorium i Strömstad.

Terese Troy Prebensen

Terese Troy Prebensen er direktør for privatmarkedet i SpareBank 1 Østfold Akershus. Hun har bred erfaring fra energi- og finansbransjen og har blant annet jobbet som administrerende direktør i Fredrikstad Energi Marked og forretningsutvikler i If skadeforsikring i tillegg til en rekke styreverv innen teknologi og bærekraft. Hun ble kåret til et av Norges største ledertalenter av e24 i 2016 og vant Enovas innovasjonspris i 2017 for å ha satt fart på det grønne skiftet.

Jon-Ivar Nygård

 Jon-Ivar Nygård er ordfører i Fredrikstad kommune.

 

 

 

 

 

Hanne Tollerud

Hanne Tollerud er ordfører i Moss kommune.

 

 

 

 

 

Julie Aars

Jule Aars

Julie Aars jobber som arkitekt på Snøhetta, og har erfaring med en lang rekke prosjekter innenfor steds- og destinasjonsutvikling, vern, kunst- og kulturformidling. Hun har sin utdannelse fra Det Kongelige danske Kunstakademiets Arkitektskole i København på avdelingen for transformasjon og kulturarv, og California College of the Arts i San Francisco.

Ulrikke Brandstorp

Artist Ulrikke Brandstorp fra Skjeberg ble for alvor kjent for det norske publikum da hun høsten 2018 ble nummer to i NRK-programmet Stjernekamp.Tidligere har hun blant annet deltatt i The Voice og Melodi Grand Prix. Til Østfoldkonferansen kommer hun for å synge på kveldsarrangementet.