Foredragsholdere

Torbjørn Røe Isaksen

Torbjørn Røe Isaksen har vært næringsminister i Erna Solbergs siden januar 2018, og var før det kunnskapsminister siden 2013. Han var innvalgt på Stortinget fra Telemark fra 2009 til 2017.

Foto: Mette Garmann

Silvija Seres

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor med doktorgrad fra Oxford University. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley og strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, samt tjenesteutvikling i Microsoft.

Foto: silvijaseres.com

 

 

Göran Roos

Göran Roos er daglig leder av Roos & Partners, et Londonbasert konsulentselskap. Han er også tilnyttet Handelshøyskolen BI der han er Industrial Professor i strategi og internasjonalisering.Han er blant annet blitt kåret til en av de 13 mest innflytelsesrike tenkerne i det 21. århundre ved den spanske forretningsjournalen «Direccion y Progreso».

 

 

Torun Degnes

Torun Degnes er daglig leder i næringsklyngen SAMS (Sustainable Autonomous Mobility Systems Norway) og selvstendig innovasjonsrådgiver gjennom sitt selskap Dedinu i Moss. Torun har over 20 års erfaring fra ulike roller innen innovasjon-, teknologi- og forretningsutvikling. Hun er medlem av investeringskomiteen til Østfold Follo Nyskapingsfond og styringsgruppen for næringsutviklingsprosjektet i Mosseregionen.

Solveig Egeland

Solveig er kulturrådgiver i Borg bispedømme og har lang erfaring innen prosjektledelse i kunst, arkitektur og kultur. Hun er mest kjent for sitt kunst og miljøprosjekt OceanHope som har engasjert mange og fått oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Egeland er utdannet arealplanlegger fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og cand. mag. Solveig leder nå Håpets katedral og har også det kunstneriske ansvaret.

 

Luca Pennesi

Luca Pennesi bor i Moss, hvor han produserer Norges første italienske vin – Pennesi Cantine Norvegesi. Familen har produsert vin i generasjoner, og nå fører Pennesi arven videre fra sine lokaler midt i Moss sentrum.  Druene kommer fra det berømte området Teverina i Italia. Her er det perfekte forhold for drueproduksjon og den høye kvaliteten på druene gir grunnlag for å lage høykvalitets DOC-viner som er blant Italias mest prestisjetunge.

 

Morten Sollerud

Morten Sollerud er leder i Norilia. Norilia er et heleid datterselskap til Nortura som har ansvar for salg og verdiskapning på plussproduktene fra kjøttindustrien.

Elena Rosnes

Elena Rosnes er koordinator for Kompetanseforum Østfold. Kompetanseforum Østfold jobber for å sikre at utdanningsinstitusjonene i Østfold tilbyr utdanningen som næringslivet i Østfold etterspør.

 

Thor Moen

Thor Moen er leder for Smarte byer og samfunn i Smart Innovation Norway.

Nina Solli

Nina Solli er regiondirektør NHO Viken Oslo

Jon-Ivar Nygård

 Jon-Ivar Nygård er ordfører i Fredrikstad kommune.

 

 

 

 

 

Hanne Tollerud

Hanne Tollerud er ordfører i Moss kommune.